Bertta

Bertta on tammikuussa 2009 syntynyt rubyn värinen narttu,  Fireboys’s Sweet Sound joka tuli meille Briin kaveriksi sijoitukseen .

Bertta

Bertta. Kuva Tuula Löfman- Lindström

Bertta on luonteeltaan lungi sohvaperuna, joka tarkkailee tilannetta ja kun ruokakuppi kolahtaa, tulee kiire! Kaikki ruokaan  ja makupaloihin liittyvä kiinnostaa kovasti ja kun mukaan tulee vielä se kuuluisa spanielin katse niin kyllä niitä herkkujakin tulee. Bertta on hurjan kiinnostunut muista koirista ja tahtoisi aina leikkiä ja on hyvin hämmästynyt jos saa murahduksen vastaansa.

Agility-harjoituksissa on käyty muiden sisarusten tapaan ja siellä meillä molemmilla on ollut tosi mukavaa. Bertasta kehkeytyisi oikea tykki agilityn saralla, jos vain emännällä riittäisi puhtia.

Näyttelyuralla Bertalla on Suomesta ERI ja Liettuasta yksi luokkaserti.

Bertalla on yksi pentue kasvattajalleen  Fireboy’s kenneliin ja kaksi pentuetta Suhchnuts kenneliin. Ensimmäisestä pentueesta sijoitin nartun Murun, Suhchnuts Brown Sock Sallyn. Muru jäi pois jalostuksesta polvituloksen 0/2 vuoksi.  Toisesta pentueesta sijoitin peräti kaksi pentua, Lyytin, Suhchnuts Esmeralda Of Shire ja Oreon, Suhchnuts Eowyn Of Rohan. Ensimmäiset terveystarkit läpäisty kunnialla heidän kohdallaan. Jatkoa seurataan sitten 1-1,5 vuoden kuluttua.

Bertan tiedot koiranetissä >

Bertan kuvia

Terveystuloksia

Polvet 0/0 ikä 5v8kk, silmät ok ikä 5v8kk, sydän ei sivuääniä 8v. Sydänultrassa oli  nähtävissä pientä suhinaa, mutta sivuääntä ei edelleenkään kuulu ja Bertta voi hyvin. Bertta on sterkattu viimeisten pentujen jälkeen.

 

Episodic falling clear/terve

Curlycoat, dryeye  clear/terve

Syringomyelia kuvaus 0 mm,  kuvattu 2 vuotiaana ja uudelleen 6v 0 mm