Kennelin tarina

Ensimmäisen Cavalier Kingcharelsinspanielini sain  tammikuussa 2008. Aiemmin minulla oli islanninlammaskoirauros ja silloin hain kennelnimeä.Silloin kennelnimen sai ilman kasvattajan peruskurssia, joten kurssin suoritin sitten tammikuussa 2009. Olen myös pätevöitynyt kehätoimitsija vuodesta 2003 ja olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Suomen Cavalier kingcharlesinspanieliyhdistyksessä (myös toiminnantarkastajana) sekä Suomen Koirankasvattajat, Sukoka ry:ssä . Jäsenyys jatkuu myös Islanninkoirat ry:ssä.

Cavalier valikoitui roduksi kokonsa ja seurakoiraluonteensa vuoksi. Karvaakin on sopivasti ja se on suhteellisen helppo pitää kunnossa. Uroskoiraa en enää halunnut ja kun ajatuksissa oli joskus teettää ensimmäiset pennut, jäi jäljelle se toinen vaihtoehto. Kennel on aika juhlallinen nimi koiranpennuille mutta jostain on aloitettava :-).
Ensimmäinen cavalier-pentue näkikin sitten päivänvalon elokuussa 2010.

Cava-pennuissa on monesta muusta rodusta poiketen valinnanvaraa värin ja saatavuuden suhteen. Päädyinkin black&tan -tyttöön Crianza’s -kennelistä. Kuinka ollakaan käynnin jälkeen bläkkäri muuttui blennariksi! Brii sitten muutti meille .

Kerää koko sarja- ideaa toteuttaen maaliskuussa  2009 meille muutti ruby-narttu Bertta Fireboy’s kennelistä  sijoitukseen. Keräilyä on jatkossa tarkoitus tehdä omien kasvattien kautta.

Mutta, mutta, siltä varalta , että pentuja ei olisi tullutkaan, joukkoomme liittyi elokuussa 2010 tricolour-poika etelästä, Virosta, Bentley eli Royal Fantasy Poetry Prince. Uros meille muutti siksi, että narttuja ei enää ollut vapaana.

Ja lauma jatkaa kasvuaan, Melli, Panda’s Run To Miracle v 2014 ja v 2016 lopulla Bibi, Double Bee Of An Excellent Choice.

Olen neljän jo aikuisen lapsen äiti ja muutimme miehen ja koirien kanssa  Helsingistä Tuusulaan  vuodenvaihtessa 2009 omakotitaloon , jossa on mukavan iso piha koirien temmeltää. Olin ikäni asunut ja myös syntynyt Helsingissä, mutta ”maallemuutosta” olin haaveillut hetikohta kun koirat ilmestyivät taloon. Ja olemme viihtyneet hyvin.

Tuusula

Takapihalla koirilla on tilaa temmeltää.

Tätä pihaa vahditaan tarkasti…